28 de maig 2012

Amanida de patata amb salmó i alvocat (Thermomix)


Ingredients:

- 1000 g d'aigua
- 2 ous
- 2 patates (pelades i tallades a daus)
- 200 g de salmó fresc sense pell ni espines (prèviament congelat)
- el suc d'una llimona
- 1 cebolleta tendra trocejada
- 50 g de vinagre
- 1 cullaradeta de sal
- 120 g d'oli d'oliva verge extra
- 100-150 g de salmó fumat tallat en troços petits
- 1 alvocat tallat a troços
- 1 ensiam picat
- 1 tarrina d'ous de salmó (per decorar)


Preparació:

1. Posa l'aigua en el vas i programa 8 min/ Varoma/ vel 1
2. Introdueix el cestillo amb els ous i posa el recipient Varoma en la seva posició amb les patates. Programa 25 min/ Varoma/ vel 1
3. Retira el Varoma i els ous i deixe'ls refredar. Buida el vas
4. Mentrestant posa en un bol el salmó amb el suc de la llimona, deixar marinar durant 30 minuts
5. Pela els ous i pica'ls en el vas 2 seg/ vel 4. Retira en una ensaladera i reserva
6. Posa en el vas la cebolleta, el vinagre, la sal i l'oli i programa 4 seg/ vel 5
7. Afegeix a la ensaladera les patates, el salmó marinat, el salmó fumat i el alvocat. Posa a sobre el contingut del vas i barreja bé
8. Utilitza un aro per presentar l'amanida. Posa primer una capa d'ensiam picat i a sobre l'ensaladilla presionant una mica perquè quedi la forma d'aro. Corona amb una cullaradeta d'ous del salmó. Retira l'aro i serveix