23 d’abr. 2012

Croquetes (Thermomix)


Ingredients:

- 70 g d'oli
- 2 grans d'all
- 200 g de ceba tallada
- 450 g de pit de pollastre a daus
- 1 fulla de llaurer
- 25 g de brandy
- 2 cullaradetes de Bovril
- 1 llauna de paté
- 90 g de farina
- 400 g de llet sencera
- sal i pebre

Preparació:

1. Posar oli en el vas i programar 2 min /Varoma / vel 1
2. Afegir els alls i programar 4 seg / vel 5, baixar els trocets i fer 2 min /Varoma/ vel 1
3. Posar la ceba i fer 15 min/ Varoma/ vel 1
4. Posar la carn amanida amb sal i pebre, el llaurer i el brandy, programar 30 min/ Varoma/ vel cullera
5. Bovril 3 min/ Varoma/ vel cullera
6. Treure el llaurer, escòrrer l'oli i reservar-lo
7. Afegir el paté i picar, 4 seg/ vel 4, reservar la carn
8. Afegir l'oli reservat i posar-ne més fins a 70 g, programar 2 min/ Varoma/ vel 1
9. Posar farina i programar 5 min/ 100º/ vel 3
10. Afegir la llet, la meitat de la carn reservada, sal i pebre, programar 7 min/ Varoma/ vel 4. Mirar si la masa es desenganxa de l'espàtula, si és necessari programar 1 o 2 min/Varoma/vel 4
11. Afegir l'altra meitat de la carn reservada i barrejar-la amb l'espàtula
12. Deixar que es refredi uns minuts, emplenar una mànega pastissera i quan estigui freda deixar en la nevera unes 4 hores abans de formar les croquetes