23 d’abr. 2012

Pastís de poma (Thermomix) (1)


Ingredients:

- 6 pomes reineta
- 3 ous
- 150 g de sucre
- 130 g de mantega o margarina a temperatura ambient
- 1 "chorrito" de brandy
- 200 g de farina
- 1 sobre de llevat en pols Royal
- un pulsim de sal


Preparació:

1. Pelar les pomes i tallar-les a quarts. Filetejar molt primes i reservar
2. Posar la papallona. Posar en el vas els ous i el sucre, programar 3 min/ 37º/ vel 3
3. Treure la temperatura i programar 3 min/ vel 3
3. Afegir la mantega i el brandy i barrejar 20 seg/ vel 1 1/2
4. Quan estigui ben barrejat, afegir la farina, el llevat i la sal. Tapa i programa 10 seg/ vel 2 1/2. Acabar de barrejar-lo amb compte amb l'espàtula
5. Posar la massa en un motlle de 30 cm de diàmetre, desmuntable i col.locar per sobre els quarts de poma, uns al costat dels altres, amb la part filetejada cap a dalt
6. Introduir en el forn precalentat a 180º, durant 25 o 30 minuts. Punxar en el centre, si surt net és que està cuit
7. Retirar del forn, deixar refredar, treure del motlle i posar per sobre sucre glass, a través d'un colador